Uutiset 2008

 
     
 

Canna's tallin väki ja Junibackens Martini kiittävät asiakkaitaan kuluneesta vuodesta ja toivottavat onnistuneita
varsomisia ensi vuodelle!
Toivotamme kaikille Hyvää Joulunaikaa ja Oikein Onnekasta
Uutta Vuotta 2009!

29.11.
Kuluneella viikolla tapahtui monta muutosta tallissa: Keskiviikkona Armi lähti muutamaksi viikoksi Pirittan talliin Köyliöön, jotta Sibelina-varsan vieroitus sujuisi paremmin.
Armi kotiutui oikein hyvin ja on tyytyväinen kun sai seurakseen herrasmiesruunan viereiseen tarhaan.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä saapui Almnäs Claudia Ruotsista Junibackens siittolasta! Ponimummo oli pitkästä matkastaan huolimatta pirteä ja hyvävointinen ja kotiutui heti uuteen talliympäristöönsä. Suuret Kiitokset Marialle, että saimme Claudian tänne meille!

Aikaisin perjantaiaamuna lastattiin Gala traileriin ja suunnattiin kohti Kruunupyytä. Gala näytti asettuvan oikein hyvin uuteen laumaansa ja tutki uteliaana tilavaa pihattotalliaan. Hyvillä mielin jätin Galan uuteen leasing-kotiinsa ja toivotan Lotalle oikein paljon mukavia hetkiä Galan kanssa!

13.11.
Viime viikolla ulkorakennuksestamme löytyi kaksi orpoa kissanpentua. Pihapiirissämme oli jo jonkin aikaa oleskellut vieras puolikesy kissa, emmekä tienneet sen saaneen pentuja.
Emokissa löytyi alkuviikolla läheiseltä tieltä auton alle jääneenä ja muutama päivä sen jälkeen huomasimme pennut. Suuri kiitos Minnalle, jonka hyvässä ja asiantuntevassa hoidossa pikkukisut ovat nyt vahvistumassa ja odottelemassa pääsyä uusiin koteihinsa!

8.10.
Gala muuttaa loppuvuoden aikana pohjanmaalle asumaan. Siellä Galaa odottavat mukavat ponikaverit ja hyvät puitteet.  Suuret kiitokset Lotalle tästä mahdollisuudesta!

26.9.
Pieni mukava yllätys tuli syksyn sateiden keskelle, kun meille tarjottiin tammaa Ruotsista.
Loppuelämän huolenpidon lupasimme antaa Elit-palkitulle vanhalle rouvalle Almnäs Claudia RS 2924 (i.Plutus v. Dorpzicht e.Prelude v. Spuitjesdom ei.Scurry of Marshwood).
Claudia matkustaa Suomeen myöhemmin syksyllä, kun tämän kesäinen varsa on ensin vieroitettu.
Toivomme, että voimme antaa Claudialle yhtä hyvän kodin kuin sillä on ollut Marian luona Junibackens-siittolassa!

9.9.
Syksy on saapunut ja astutuskausi alkaa olla lopuillaan. Martinilla astutettiin tänä vuonna 11 tammaa ja näistä 10 todettiin tiineeksi.
Suuret kiitokset kaikille tammanomistajille kuluneesta kesästä! Me toivotamme kaikille oikein paljon varsaonnea ensi vuodelle!

7.9.
Martini kävi viikonloppuna Mustialan näyttelyssä ja oli jalostusorien luokassa toinen. Galan isä, upea A.S.Namorado, voitti luokan ja oli myös BIS. Onnittelut Kipon perheelle!

18.7.
Jessamine todettiin tänään tiineeksi Furunäs Nelsonista! Gala on astutettu Martinilla.

12.7.
Gala kävi Tampereen näyttelyssä Hippoksen tuomariston arvioitavana sekä rotunäyttely-kehässä. Tuloksena Hippokselta hienot 38p ja II-palkinto, sekä rotunäyttelykehästä II-palkinto.

30.6.
Johanna ja Gabriella on astutettu Martinilla ja molemmat tammat todettiin tänään tiineeksi!
Jessamine on parhaillaan vierailulla upean Furunäs Nelsonin luona.

25.6.
Nyt on vaihteeksi todella iloisia uutisia: Armi varsoi yöllä pienen ja reippaan tammavarsan!
Tätä varsaa on odotettu niin monta vuotta, että sanat eivät riitä kuvaamaan tunteita...
Armi on silminnähden onnellinen kun saa olla taas äidin roolissa ja hoitaa varsaansa kokeneen tamman rutiinilla. Rautiaalla pikkuneidillä on jaloissaan kolme sukkaa, tähti otsallaan ja pieni piirto nenällään.

16.6.
Suru on suunnaton.
Urhea pieni Ida-tammamme on nyt ponien taivaassa. Ida huomattiin kevättalvella yllätystiineeksi, eikä varsomisajankohtaa tiedetty. Tänään tuli sitten varsomisen aika ja varsa oli pahassa virheasennossa perätilassa. Kaikki voitava tehtiin, mutta varsaa ei saatu ulos. Suuret kiitokset eläinlääkärillemme Kati Tuomolalle, joka tuli nopeasti ja teki kaikkensa auttaakseen Idaa.

7.-8.6.
Vietimme aurinkoisen viikonlopun Turun rotunäyttelyssä.
Lauantaina Gala oli hienosti 3-vuotiaiden tammojen luokassa toinen ja palkittiin kakkospalkinnolla.
Sunnuntaina mukana olivat Symphatil Jessamine ja orivarsa Canna's Athos. Athos oli näyttelyn Champion-varsa ja palkittiin hienosti ykköspalkinnolla! Jessamine yllätti meidät sijoittumalla kovatasoisessa tammaluokassa toiseksi. Tuomari Helena Kätsström (SWE) palkitsi myös Jessaminen ykkösellä.

8.5.
Johanna varsoi reippaan mustan tammavarsan!

21.4.
Samana päivänä syntyi talliin kaksi varsaa! Pitkän odottamisen päätteeksi Jessamine varsoi
rotevan mustan orivarsan. Gabriella varsoi myöhään illalla pienen rautiaan orivarsan.

kuvia syntyneistä varsoista

1.4.
Kevättä on jo selvästi ilmassa!
Martini on Cem-testattu ja puhtaaksi todettu, joten kaikki on valmista uuteen astutuskauteen. Martini ottaa jälleen mielellään tammavieraita vastaan ja lisätietoja löytyy
tallipalvelut -sivulta

1.2.
Lumipyryn keskelle saimme lämmittäviä uutisia:Gabriellalle on myönnetty SUPER-SUCH -arvo näyttelysaavutuksistaan syntymämaassaan Ruotsissa!

3.1
Oikein onnekasta uutta vuotta kaikille!
Pimeä syksy ja alkutalvi kääntyy kohti kevättä ja päivät alkavat taas olemaan valoisampia.
Galaa ja Idaa on opetettu ajolle ja Galan kanssa tehdään jo pieniä kärrylenkkejä. Idan kanssa edetään hieman hitaammin ja pikkutamma opettelee vielä ohjasajoa. Mutta pikkuhiljaa Idakin tutustuu kärryihin. Tammojen vatsat alkavat kevättä kohti mentäessä kasvaa ja ajatukset siirtyvät jo kevääseen ja varsoihin... Meillä ensimmäisenä varsomisvuorossa on Jessamine ja ajankohta huhtikuun alkupäivinä.

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
     
     
     

© Canna´s Talli - Kuviin on kuvaajien lupa, kuvien kopiointi on kielletty