Uutiset  
 
 
20.12.
Junibackens Martinille myönnettiin jalostusarvokirjain AB jälkeläistulostensa perusteella!
Martini kiittää kaikkia varsanomistajia näyttelyahkeruudesta!


26.11.
Keskellä pimeintä marraskuuta on hieman kevät jo mielessä. Canna's talli iloisena ilmoittaa Junibackens Baloon olevan taas ensi kesänä tallillamme!
Astutuskaudella 2011 tallillamme ovat käytettävissä I-palkinnon shetlanninponioriit Junibackens Martini 98SH ja Junibackens Baloo 122SH
Molemmat oriit ottavat mielellään vastaan terveitä ja rotumääritelmän mukaisia tammoja.


1.11.
Vuoden viimeinen näyttely oli tänään, kun Sibelina kävi Turussa Hippoksen näyttelyssä.
Sipsu teki hienon päätöksen hienolle näyttelykaudellemme ja keräsi tiukalta tuomaristolta pisteet tyyppi 8, runko 9, jalat 7, kaviot 7, käynti 7, ravi 9 eli yhteensä 47p. Tuomaristo antoi päivän aikana ainoastaan kaksi II+ palkintoa ja Sipsu sai niistä toisen!
Kiitokset Minnalle Sipsun esittämisestä ja onnittelut parhaan esittäjän palkinnosta!


31.10..
Jessamine kävi orivarsansa "Penan" (Centurion) kanssa Loimaan rotunäyttelyssä, joka oli avoin Suomessa syntyneille poneille.
Pena yllätti meidät, ja uuden omistajansa Tean, ollen orivarsojen luokan toinen! Tuomari Inga-Lill Hoveklint-Hyttring palkitsi Penan toisella palkinnolla.
Martinin poika Tallbos Darius voitti orivarsaluokan ja palkittiin toisella palkinnolla! Iloiset Onnittelut Ninalle!
Jessamine oli tammaluokan kolmas ja palkittiin I-palkinnolla.
Mira esitti jälleen tuttuun rauhalliseen tyyliinsä ja taitavasti meidän ponit. Suuret kiitokset hänelle koko vuoden esittämistyöstä!


16.9.
Sibelinan laidunkesä päättyi ja sieltä saapui vankistunut ja aikuistunut kasivuotias nuori neiti!
Sibelina siirtyi loppuvuodeksi Raumalle Marika Niemen tallille, jossa sitä ajetaan kärryillä loppuvuosi.

 

11.-12.9.
Babushka ja Gabriella osallistuivat Turun rotunäyttelyyn.
Molemmat tammat olivat oman luokkansa luokkavoittajia I-palkinnolla ja lisäksi tuomari Liselotte Erixon valitsi Babushkan Res.Champion Nuoreksi! Mira esitti taas hienosti molemmat tammat, suuret kiitokset hänelle jälleen. Ja onnittelut lauantain parhaan esittäjän palkinnosta!
 
Viime kesän tamma-asiakkaamme, hieno veteraanitamma Kärlingehults Xandie ja orivarsansa Tähtiö (i.Junibackens Baloo) osallistuivat myös Turun näyttelyyn. Tähtiö palkittiin II-palkinnolla ja Xandie hienosti I-palkinnolla! Onnittelut Xandien ja Tähtiön kotijoukoille!

 

29.8.

Ylivieskan näyttelystä tuli hauskoja uutisia:
Tuomari Marjo Sutinen palkitsi Galan I-palkinnolla ja Gala oli näyttelyn Champion Tamma ja paras suomessa syntynyt standardi, sekä lopulta koko näytelyn BIS 1 !!! Upea suoritus!
Myös Martinin tytär Shining Elisbeth palkittiin I-palkinnolla ollen luokkansa toinen. Isot onnittelut ja kiitokset Mirjalle ja poneille!

 

18.8.
Meillä oli Porissa Hippoksen näyttelyssä upea päivä.
Gabriella kantakirjattiin I - palkintoluokkaan pistein 10-9-7-8-7 =41p! Gabriella oli myös näyttelyn BIS.
Babushka sai nuorten ponien arvostelussa pisteet 9-8-7-8-8 = 40p ja Ip!
Suuret Kiitokset Miralle, joka esitti Babushkan ja Gabriellan. Sekä onnittelut parhaan esittäjän palkinnosta!
Martinin tytär Junibackens Fia oli myös näyttelyssä esittämässä upeaa raviaan ja palkittiin pistein 8-8-7-8-9= 40p ja Ip! 
Kiitokset ja onnittelut Viiville ja Fialle!

 

 

11.8.

Tänään sovittiin ponikauppoja, eli muutoksia tallin ponitilanteeseen tulee syksyn mittaan ja erittäin mukavia sellaisia!
Tallin tammalaumaan muuttaa uusi hieno jäsen, hollantilaissukuinen Nicolien v.d. Dorpstraat 971SH. Olemme sanoinkuvaamattoman kiitollisia A.S siittolalle luottamuksesta, että Nici saa muuttaa meille!
Tämän vuotinen orivarsa Canna's Centurion eli "Pentti" muuttaa vieroituksen jälkeen uuteen kotiin. Onnittelut Tealle uudesta ponista ja on hienoa kun Pentti pääsee samaan kotiin isänsä Baloon kanssa! :)  
 

18.7.

Kokemäen näyttelystä tuli aivan unenomaista jatkoa tähän jo ennestään mukavaan näyttelykauteen.
Almnäs Gabriella oli Champion Tamma ja BIS I, Junibackens Martini oli Campion Ori ja BIS II sekä kolmikon täydensi vielä Martinin tytär Junibackens Fia joka oli Champion Nuori ja BIS III !!!
Miralle jälleen lämpimät kiitokset hienosta esittämisestä ja näyttelypäivästä, sekä onnittelut parhaan esittäjän palkinnosta!
 
10.-11.7.
Vietimme hienon ja aurinkoisen viikonlopun Tampereen rotunäyttelyssä!
Lauantaina Canna's kasvatit Birgitte, Brownie ja Alice kävivät Hippoksen kehässä ja saivat pisteet 38p, 38p ja 39p.
Lisäksi Brownie yllätti meidät kaikki olemalla luokkavaoittaja 1v orien luokassa! Onnea Brownie ja Kaarina!
Myös Junibackens Babushka teki yllätyksen voittamalla kovatasoisen ja ison 2v tammojen luokan I-palkinnolla, joita jaettiin lauantaina erittäin harvakseltaan. Tämän lisäksi ja vielä isommaksi yllätykseksi sekä tietysti suureksi riemuksemme Tuomari Mrs Rachel Bown valitsi Babushkan parhaaksi nuoreksi tammaksi, Champion nuoreksi ja Päivän Parhaaksi Poniksi!
Voitokkaan lauantain johdosta Babushka matkusti uudelleen Tampereelle sunnuntaina Almnäs Gabriellan seurana. Gabriella sijoittui luokassan toiseksi ja palkittiin I-palkinnolla.
Lopulta Babushka kruunasi koko näyttelyviikonloppumme olemalla koko näyttelyn BIS II !!
Suurin kiitos näistä ihanista menestyksen hetkistä kuuluu tietenkin poniemme esittäjälle Miralle!

 

8.7.

Tammoilla oli ultrapäivä ja varsoja voidaan odotella ainakin yhdistelmistä:
Gala - Olympus
Junibackens Molly - Junibackens Martini
Almnäs Gabriella - Victor v. Stepelo
 
Almnäs Claudia ja Symphatil Jessamine on astutettu Martinilla.

22.6.

Meidän nuoret pojat Athos ja Artagnan matkustivat tänään uuteen kotiinsa Mäntsälään.
Haikein, mutta samalla iloisin mielin jätin pojat Sannan hyvään hoitoon.
Toivotamme Sannalle oikein hauskoja hetkiä uusien perheenjäsenten seurassa!

6.6.

Furunäs Johanna varsoi kauniin tammavarsan! Varsan isä on Junibackens Baloo, jolta tytär on perinyt rautiaan värin lisäksi myös pienen tähden otsalleen.
Nimekseen varsa sai Canna's Celine.

21.5.

Symphatil Jessamine varsoi ison rautiaan orivarsan! Varsa on isänsä Junibackens Baloon ensimmäinen jälkeläinen ja se on isänsä tavoin vahva ja reipas poika. Nimekseen varsa sai Canna's Centurion.  
 
22.5.
Uudenkaupungin rotunäyttelyssä saimme sen mistä olemme voineet vain uneksia...
Almnäs Gabriella oli Champion Tamma sekä BIS I ja Junibackens Martini oli Champion ori sekä BIS III.
Martinin jälkeläisryhmä oli paras jälkeläisryhmä ja sai kultaa. Ryhmässä olivat Junibackens Fia, Alba Letitia, Canna's Alice ja Shining Elisbeth.
Suuret Kiitokset ja Onnittelut näyttelymenestyksestä jälkeläisten omistajille!
Martinin varsoista Junibackens Fia palkittiin ykkösellä ja Fia oli myös Reserve Champion Nuori. Canna's Alice oli luokkansa kolmas ja palkittiin ykkösellä. Shining Elisbeth oli luokkansa neljäs ja palkittiin kakkosella. Canna's Athos oli luokkansa toinen ja palkittiin kakkosella.
Suurin ja lämpimin kiitos tästä hienosta ja jännittävästä näyttelypäivästä kuuluu Ninalle, joka esitti Gabriellan, Martinin ja Athoksen!

 

10.5.

Junibackens Molly varsoi iltapäivällä reippaan mustan tammavarsan!Nimekseen uusi tulokas sai Canna's Castanya. Varsominen meni kuin oppikirjasta ja Molly on hyvä ja huolehtivainen emä varsalleen. Varsan isä on upea A-palkittu ori Furunäs Jotex.

11.4.

Ruotsin oripäiviltä kantautui iloisia uutisia. Martinin kaksi poikaa, Lecihas Daeron ja Avec, hyväksyttiin molemmat jalostukseen 40 pisteellä!
Grattis och tusen tack till deras ägarna!

 

22.2.
Canna's Bosco on ikätoverinsa Brownien leikkikaverina Brownien uuden omistajan Kaarinan tallissa. Pojat kuulemma piristävät isäntäväen arkea kaikin mahdollisin pienten ponipoikien keksimin keinoin :)

 

11.2.
Ruotsin retki on takana. Matkustimme Canna's Bossanovan kanssa Ruotsiin Bossanovan uuden omistajan Maria Petterssonin luo. Kaikki sujui hyvin, ajokelikin oli kohtuullisen hyvä.  Bossanova matkusti pitkän reissun kuin vanha tekijä ja perillä tutustui reippaana uusiin varsakavereihinsa.
Haikein, mutta toisaalta iloisin ja kiitollisin mielin jätin Bossanovan Marian hyvään hoitoon. Toivotamme paljon onnea ja menestystä Marialle ja Bossanovalle!
Vi önskar Maria och Bossanova lycka till!
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
 
 
 
     
     

© Canna´s Talli - Kuviin on kuvaajien lupa, kuvien kopiointi on kielletty