Uutiset 2011  
 
 
28.11.
Paljon uusia asioita on tapahtunut Canna's Tallilla sateisesta syksystä huolimatta! Tämän vuoden Canna's varsat on vieroitettu ja kaikki sujui hyvin.

Orivarsa Canna's D-Day vaihtoi omistajaa ja se pääsee aikanaan samaan talliin Alicen, Brownien ja Boscon kanssa. Onnittelut Kaarinalle uudesta ponista!

Canna's Duke matkusti Peräseinäjoelta kotiin Euraan ja leikkii nyt uusien kavereidensa D-Dayn ja Divinen kanssa.

1v tamma Canna's Castanya muutti uuteen kotiin Kuortaneelle. Siellä Tanjan uusina laumakavereina ovat Reeta-poni ja hauskat kuttu-neidit. Toivotamme uudelle omistajalle Seijalle paljon onnea ja iloisia hetkiä Tanjan seurassa!

Kotimäen Soraya palkittiin Shetlanninponiyhdistyksen syyskokuksessa Kakkulanmäen kulho-palkinnolla! Kulhon sai parhailla pisteillä Hippoksen näyttelyissä palkittu 3v shetlanninponi. Soraya on ollut pari kuukautta ajo-opissa ja palailee kotiin lähipäivinä. Suuret kiitokset Marikalle Sorayan hyvästä hoidosta ja opetuksesta!

Sibelina edistyy ratsastuksessa hienosti. He ovat Johannan kanssa maastoilleet paljon ja nyt iltojen pimetessä on siirytty maneesin suojiin. Ravityöskentely on tasapainoisempaa ja laukannostoissakin näkyy selvästi edistystä.


20.9.
Syksy on saapunut sateineen ja ponit tulivat laitumelta sisälle. Viimeisetkin tiineystarkastukset on tehty ja ensi vuonna odotellaan peräti kuutta varsaa syntyväksi Canna's talliin!

Kesäpoikamme Baloo lähti jo kotitallilleen, suuret kiitokset Tealle oriin lainasta!

Sibelina meni K&K tallille Huittisiin jatkamaan ratsuopintojaan. Olemme iloisia että Sipsu saa jatkaa Johannan kanssa ja jäämme odottelemaan miten he edistyvät talven aikana.

Eliittinäyttelyyn sai kutsun kuusi ponia meidän tallista. Hienossa säässä ja ylellisen ihanissa puitteissa Kirkkonummella kävivät Babushka, Soraya, Martini sekä Gabriella Divine-varsansa kanssa. Edellisten lisäksi Jessamine sai kutsun, mutta joutui jäämään kotiin.
Kiitokset hienosta Eliittinäyttelypäivästä meidän apujoukoille Riialle, Vekelle, Kaarinalle ja Tealle. Sekä esittäjille Miralle ja Ninalle!


3. - 4.9.
Syyskuun ensimmäinen viikonloppu vietettiin aurinkoisessa säässä Mustialan näyttelyssä.
Lauantaina mukana olivat Canna's Birgitte ja Junibackens Babushka.
Jännittävässä 2v tammojen luokassa tuomari Mrs Griffits (GB) harkitsi pitkään ja valitsi lopulta Birgitten luokkavoittajaksi ja palkitsi sen Ip!!
3v tammojen luokassa tuomarit Mrs Griffits & Mr Griffits (GB) valitsivat Babushkan luokkavoittajaksi ja myös Babushka palkittiin Ip!
Babushka palkittiin myös Parhaana Nuorena Tammana, Champion Nuorena ja Päivän Parhaan Ponina! Oli siinä palkintoa kerrakseen ja aivan upea näyttelypäivä :)
Sunnuntaina ajelimme uudelleen Mustialaan Babushkan osallistuessa BIS kehään. Ja sieltä, toinen toistaan hienompien ponien joukosta, tuomarit lopulta valitsivat Babushkan BIS 2.!!
Ja jälleen iso kiitos vakioesittäjälle Miralle :)


27.8.
Junibackens Martini onnittelee hienoja tyttäriään! Seinäjoen rotunäyttelyssä Shining Elisbeth voitti 3v tammojen luokan ja tuomari Marianne Paavolainen palkitsi sen Ip. Tuomari valitsi sen myös Parhaaksi Nuoreksi Tammaksi ja Champion Nuoreksi. Junibackens Fia voitti varsattomien tammojen luokan ja palkittiin Ip. Tuomari valitsi Fian Cahampion tammaksi. BIS kehässä Martinin tyttäret nappasivat uskomattoman hienon "kaksoisvoiton": Junibackens Fia oli BIS I ja Shining Elisbeth BIS II !!
Oikein lämpimät onnittelut ja kiitokset Viiville ja Mirjalle ja heidän taustajoukoilleen!

Eikä tässä vielä kaikki...
Teivon ponilähdossä 23.8. Junibackens Fia ravasi voittoon uudella ennätyksellään 2.59.2! Fia on loistava esimerkki shetlanninponista, joka voi voittaa sekä raveissa että näyttelyissä samalla viikolla!


13.-14.8.
Aurinkoinen viikonloppu Vermon näyttelyssä on takanapäin. Menestystä tuli enemmän kuin ikinä uneksimmekaan!
Mukana meillä oli Junibackens Babushka, Kotimäen Soraya ja Canna's Birgitte.
Soraya ja Birgitte kävivät Hippoksen tuomariston arvioitavana. Birgitte yllätti meidät iloisesti 40 pisteellä ja I palkinnolla! Soraya lisäsi iloamme 41 pisteellä ja I palkinnolla! Babushka voitti 3v tammojen A-ryhmän ja lopulta koko luokan. Soraya oli A-ryhmän kolmas. Molemmat tammat palkittiin I palkinnolla. Birgitte sijoittui 2v tammojen A-ryhmän kolmanneksi ja palkittiin myös I palkinnolla! (Onnea Tiia!)
Tuomarit Mr Hodge ja Mr Walters (GB) valitsivat Babushkan Rotunsa parhaaksi nuoreksi tammaksi ja lopulta Rotunsa Parhaaksi Nuoreksi! Näin Babushkan näyttelyviikonloppu jatkui Vuoden Voittaja kehään sunnuntaille ja meille tuli yllättäen uusi reissu Vermoon. Babushka sijoittui hienosti toiseksi Shetlanninponien Vuoden Voittaja kehässä! Voittaja oli Sorayan emä Sonnet v. Stepelo, joka lopulta oli koko näyttelyn BIS.
Onnittelut Kirsille ja koko Kotimäen porukalle!
Ja koko ihanasta viikonlopusta jälleen iso Kiitos Babushkan vakioesittäjälle Mira Kipolle sekä Sorayan esittäjälle Mira Järviselle!


17.7.
Babushka, Mira ja Juha palasivat Ruotsin näyttelyreissulta väsyneinä mutta onnellisina. Babushka on nyt Diplomitamma! Tiukka tuomari Ronny Johnsson antoi Babushkalle pisteet 9-9-7-8-8 eli 41p ja se merkittiin jalostusarvoluokkaan G1. Babushka oli myös luokkavoittaja eli näyttelyn paras 3v shetlanninponi.
Jälleen kerran suuret kiitokset Miralle Babushkan huolenpidosta ja esittämisestä!(kuvaaja Maria Pettersson)

10.7.
Baloon ja Jessaminen 1v poika Canna's Centurion osallistui Laukaan rotunäyttelyyn. Tuomari Kirsi Lehtonen valitsi Centurionin luokkavoittajaksi ja palkitsi sen ensimmäisellä palkinnolla!
Iloiset onnittelut Baloon ja Centurionin omistajalle Tealle!!


30.6.
Positiivisia tiineystarkastustuloksia Canna's Tallin tammoille: Nicolien on tiine Martinista, Johanna on tiine Baloosta ja Claudia on tiine Martinista! Erityisen iloisia olemme vanhan mummon Claudian tiineydestä! Myöhemmin saamme tuloksia vielä muistakin tammoistamme: Babushka, Gabriella ja Molly on astutettu Martinilla ja Soraya on astutettu Baloolla.
Ensi vuoden varsoista osa tulee varmasti myyntiin. Mikäli jokin sukuyhdistelmistämme tuntuu kiinnostavalta, asian saa alustavasti laittaa korvan taakse :)


18.6.
Babushka ja Birgitte osallistuivat uudenkaupungin näyttelyyn. Babushka palkittiin Ip ja sijoittui luokkansa toiseksi. Birgiten tuomari palkitsi IIp. Kiitokset Anniinalle joka esitti molemmat tammat!
Myös Jessamine oli näyttelyssä ja ahkeroi tällä kertaa käyttöluokissa. Se voitti Driving class helpon luokan kuskinaan Laura K, sekä Riding class keskivaikean luokan ratsastajanaan Ida. Jessamine voitti myös helpon ohjasajoluokan ohjastajanaan Laura A. Juniorhandlerluokassa Ida ja Jessamine olivat toisella sijalla. Jessamine oli lopulta näyttelyn käyttöluokka-Champion! Kiitokset todella ahkeralle Wasaborgin tallin tiimille!


5.6.

Canna's Celine muutti uuteen kotiin Raumalle Nasu-ponin kaveriksi! Toivotamme Riialle, Ville-Veikolle ja Nasulle paljon iloisia hetkiä ja reippaita retkiä Celinen seurassa :)

Myös Gala vaihtoi omistajaa. Gala jää asumaan pitkäaikaiseen ylläpitokotiinsa Peräseinäjoelle ja näin pikkuneiti Sofia saa Galan vihdoin omakseen! Toivotamme Sofialle mukavia hetkiä Galan kanssa ja Mirja-äidille suuret kiitokset.

2.6.
Vietettiin Babushkan kanssa ihana aurinkoinen helatorstai Savijärven näyttelyssä. Mira ja Babushka kumarsivat Paras nuori tamma sekä Champion Nuori -pokaalit. Ja lopulta Babushka oli koko näyttelyn BIS II !! Ja jälleen megakiitos menee Babushkan vakioesittäjälle Miralle! Martinin tytär Junibackens Fia ahkeroi näyttelyssä. Se oli luokkavoittaja 4-8v tammojen luokassa ja osallistui myös driving class luokkaan ollen lopulta käyttöluokkien Champion! Onnea Viivi ja Fia!
Martinin jälkeläiset Tallbos Daniella palkittiin Ip ja Tallbos Darius IIp. Onnea Ninalle!


22.5.
Gabriella varsoi mustan tähtipäisen tammavarsan! Isänä varsalla on hienosukuinen Victor v. Stepelo. Tätä tammavarsaa on hartaasti odotettu, ja kuinka ollakaan sillä on vielä samanlainen iso tähti otsallaan kuin emällään Gabriellalla ja mummollaan Claudialla.

21.5.
Kesäpoikamme Junibackens Baloo 122SH tuli tänään Canna's tallille "kesätöihin"! Tammavieraita tuli samalla kertaa ja näytti kovasti siltä, että Baloolla alkoivat työt heti :) Toivotamme Baloon ja Martinin kanssa tammavieraat tervetulleeksi Euraan! Astutuksista ja oreista voi tiedustella Seijalta puh. 040-5893648 tai sähköpostitse nurmiss [at] saunalahti.fi Lisätietoja löydät myös jalostusoriit ja tallipalvelut sivuilta.

16.5.
Tästäkään päivästä ei jännitystä puuttunut.. Jessaminella oli kantakirjausnäyttely Littoisissa. Ja juuri kun olimme Jessaminen kanssa lähdössä näyttelyyn, Molly päättikin ryhtyä varsomaan :) Onneksi oli auttavia käsiä lähistöllä ja molemmat hommat saatiin kunnialla hoidettua! Molly pyöräytti laitumelle komean mustan orivarsan, ylpeänä isänä on Martini. Jessamine kantakirjattiin I-palkinnolla ja pistein 8-8-7-9-8 = 40p. Isot Kiitokset Kaarinalle, joka toimi varsomisapuna. Kiitokset Juhalle ja Jukka-isälle kun lähtivät kyytiläisiksi näyttelyyn. Ja isot kiitokset tietenkin Lauralle, joka esitti ja ajoi Jessaminen kantakirjanäyttelyssä!!

Tänään vahvistui myös Canna's tallin tammalauma uudella jäsenellä. Upea 3v tamma Kotimäen Soraya muutti meille. Olemme kiitollisia kasvattajalle luottamuksesta, että Soraya sai tulla talliimme! Soraya palkittiin Kokemäen rotunäyttelyssä Ip ja se oli luokkansa toinen.

Viikon palkinnot!

15.5.
Babushka osallistui Kokemäen rotunäyttelyyn, jonne tuomariksi oli kutsuttu Maria Jansson Ruotsista. Tuomari palkitsi Babushkan luokkavoitolla ja I-palkinnolla. Hän valitsi hienojen nuorten ponien joukosta Babushkan myös Parhaaksi Nuoreksi Tammaksi sekä Champion Nuoreksi. Best in show kehässä koettiin jännittäviä hetkiä tuomarin valikoidessa BIS kolmikkoa. Lopulta Tuomari valitsi Babushkan BIS voittajaksi! Upea jalostuosri Oskar oli BIS 2. ja minitamma Fantas A Dream Come True oli BIS 3. Onnittelut taustajoukoille! 2v ori Canna's Bosco oli luokkansa ensimmäinen ja sai IIIp. Onnittelut Kaarinalle. Canna's Birgitte oli 2v tammojen luokan kolmas ja palkittiin Ip! Onnittelut Tiialle! Martinin tytär Junibackens Fia voitti kovatasoisen aikuisten tammojen luokan I-palkinnolla! Onnea Viiville!

12.5.
Sibelina kävi Hippoksen varsanäyttelyssä Kokemäellä. Tuomaristo palkitsi Sipsun harvinaisella puhtaalla I-palkinnolla ja antoi huippupisteet: Tyyppi 10, runko 10, jalat 7, kaviot 8, käynti 7 ja ravi 8!! Kasvattaja ja omistaja ei oikein usko tätä edes todeksi...
Suuret kiitokset Minnalle esittämisestä!
7.5.
Sibelina osallistui laatuarvostelun karsintaan Ypäjällä. Jännittyneisyydestään huolimatta tamma hyppäsi ja suoritti irtohypytyksen tehtävät hienosti, mutta esitti liikkeet hieman turhan vauhdikkaasti.
Reissu oli mukava ja saatiin taas lisää kokemusta. Kiitokset K&K tallin tiimille Jaanalle ja Katjalle avusta!


1.5.
Saimme lisää varsauutisia aamulla, kun Junibackens Belinda varsoi Martinista orivarsan! Onnittelut omistajalle!

Nyt tuntuu niin keväälle :)


30.4.
Vappuaaton kunniaksi Gala pyöräytti illalla kookkaan ruunikon orivarsan! Varsan isä on Olympus 129SH. Suurkiitokset Mirjalle avusta ja Galan hyvästä hoidosta!


19.4.
Meidän tallimme kasvatti Canna's Bossanova (synt.2009) on myyty Hollantilaiselle orinpitäjälle Mr. Karampille! Bossanova meni vuotiaana Ruotsiin Maria Petterssonin talliin, jossa Mr. Kramp kävi muutama viikko sitten katsomassa nuoria oreja ostomielessä. Ja näin nuori Bossanova jatkaa nyt jännittävää matkaansa Hollantiin. Bossanovan emä on Almnäs Claudia ja isä Junibackens Rembrandt. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja olemme enemmän kuin onnellisia tästä hienosta mahdollisuudesta, joka Bossanovalla on uudessa kotimaassaan.


3.4.
Näyttelykausi avattiin Ruukin näyttelyssä. Matka oli pitkä, mutta onneksi matkaseura oli mukavaa, kiitos Tiialle ja Kaarinalle! Symphatil Jessamine oli luokkansa toinen ja sai Ip, Jessamine palkittiiin myös res.Championtammana! Canna's Birgitte oli oli hienosti luokkansa neljäs ja palkittiin Ip! Energinen nuoriherra Canna's Brownie oli luokkansa toinen ja palkittiin IIp. Cann's Alice palkittiin myös IIp. Martinin tyttäret pärjäsivät hyvin näyttelyssä, Shining Elisbeth palkittiin Ip ja se oli luokkansa kolmas, samoin Memorable Miracle oli luokkansa kolmas ja palkittiin Ip. Martinin jälkeläisryhmä oli paras ryhmä ja palkittiin kullalla. Ryhmässä olivat mukana Shining Elisbeth, Memorable Miracle ja Canna's Birgitte. Kiitokset tammojen omistajille ryhmään osallistumisesta ja onnittelut kaikille hienoista näyttelypäivästä!


28.3.
Martini-isä onnittelee tytärtään Junibackens Fiaa Turun raviponilähdön voitosta!! Onnittelut myös valjakkokilpailun toisesta sijasta!


27.3.
Sibelinan satulaan laittaminen on mennyt erittäin hyvin. Tamma toimii ratsastaja selässään moitteettomasti. Ratsukoulutuksen ohella ollaan myös tutustuttu irtohyppäämisen maailmaan. Ajatuksissa on toukokuussa oleva laatukisojen karsinta Ypäjällä. Sibelina on aivan innoissaan päästessään hyppäämään ja toimii irtohypytyksessä oikein hyvin! K&K-tallin tiimi on tehnyt hienoa työtä Sipsun kanssa :)

Myös Jessaminen ratsukoulutus on edennyt hyvin Wasaborgin tallilla ja tamma osallistui ensimmäisiin ratsastuskilpailuihinkin :) Ratsukoulutuksen ohella Jessaminella keksittiin kokeilla valjakkoajoa. Laura on kilpaillut jo ensimmäiset valjakkokisatkin hyvällä menestyksellä sijoittuen viidenneksi!


10.2.
Sibelina siirtyi tänään Huittisiin K&K -tallille ja siellä olisi tarkoitus alkaa neitiä tutustuttamaan ratsumaailman salaisuuksiin. Olemme kiitollisia Johannalle, joka otti huolehtiakseen Sibelinen koulutuksen! Suuret kiitokset myös Marikalle Sipsun erinomaisesta hoidosta ja ajo-opeista!

Jessamine on parhaillaan Wasaborgin tallilla tutustumassa ratsumaailmaan! Edistystä on kuulemma tapahtunut ja Tessa on jo opetellut ratsuna olemisen alkeita hyvällä menestyksellä. Suuret kiitokset Lauralle ja Iidalle!!


25.1.
Surullinen päivä. Meille ei nyt sitten synnykään kovasti toivottua Nicolien-tamman varsaa. Jostain syystä Nici loi tänään varsansa. Lähetimme varsan tutkittavaksi siinä toivossa, että luomisen syy selviäisi.
Onneksi kuitenkin Nici voi hyvin.
Kevätauringon paistaessa kirkkaasti hangelle, käännämme aivan pian ajatukset tulevaan kesään ja uusiin astutuksiin!


7.1.
Orivarsa Canna's Centurion lähti Tean mukana matkustamaan uuteen kotiinsa Jämsään. Ikävä tulee tätä vilperttiä ja toivomme "Penalle" ja Tealle oikein paljon onnea ja hauskoja hetkiä yhdessä! :)


3.1.
Nuori oripoika Canna's Bosco vaihtoi tänään omistajaa ja on nyt Kaarinan ikioma! Boscohan on asunut Porissa Kaarinan hyvässä hoidossa ja Brownie-ponin kaverina. Hienoa, kun pojat saavat olla samassa tallissa jatkossakin :)


 

© Canna´s Talli - Kuviin on kuvaajien lupa, kuvien kopiointi on kielletty