Uutiset 2012  
 
 
25.11.
Elämäni ensimmäinen vaihtokauppa ja vieläpä onnistunut sellainen!! Vaihdossa Junibackens Molly muutti uuteen kotiinsa Siuntioon. Siellä Mollylla on tiedossa mukavaa elämää ja hyvää hoitoa Ninan tallissa. Meille muutti Junibackens Madicken. Kaunis, ryhdikäs ja iloinen tamma, josta tykkäämme kovasti.

17.11.
Jessamine ja Soraya haettiin kotiin hieman pitkäksi venyneeltä astutusreissultaan Ruotsista Junibackens siittolasta. Molemmat tammat ovat tiineitä orista Ytterhalls Kanon. Jessamine varsoo jo huhtikuun puolivälissä ja Soraya toukokuun alussa. Eli erittäin onnistunut reissu! Kiitokset Marialle tammojen hyvästä hoidosta! Tusen tack till Maria!
Tammojen venyneelle vierailulle oli hyvä syy: matkaan mukaan tarttui orivarsa Junibckens Ramazzotti (i.Ytterhalls Kanon e.Lavendel), joka matkusti meille samalla kyydillä tammojen kanssa vieroituksen jälkeen.
Ramazzotti saa kasvaa meillä orina ja katsotaan rauhassa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

15.11.
Orivarsa Canna's Eric muutti Emilian talliin Poriin! Ericin seuraksi muutti myös orivarsa Evert. Pojille oli tehty hieno pihattotalli ja iso tarha, joissa kelpaa kirmailla. Kiitokset Emilialle ja iloisia hetkiä shettispoikien parissa!

1.10.
Canna's talliin odotellaan vuodelle 2013 seitsemän varsan ikäluokkaa!
Tämän kesän varsoista Canna's Eric on löytänyt uuden kodin ja lähtee vieroituksen jälkeen Poriin uuden omistajansa Emilian talliin.

10.9.
Näyttelyviikonloppu jatkui Littoisten tamma- ja varsanäyttelyssä. Matkassa mukana olivat 1v tamma Canna's Divine, 3v tamma Canna's Birgitte sekä Martinin 1v poika Serpentines Wilbur. Hippoksen tuomaristo palkitsi Divinen I palkinnolla ja 40p (99787)! Tämä oli todella riemukas yllätys vuotiaalta tammavarsalta! Birgitte jatkoi ilonaiheitamme saamalla myös I palkinnon ja 40p (88888). Suuri kiitos ja onnittelut omistajalle Tiialle!
Wilbur yllätti meidät elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä hienolla käytöksellään ja saamalla pisteet 38p ja IIp. Onnittelut ja kiitokset omistajalle & kasvattajalle Annelle!
Junibackens Martini onnittelee tytärtään Maple Leaf's Daphnea sekä omistajaa ja kasvattajaa Päiviä huikeista 42 pisteestä ja I palkinnosta!!
Martini onnittelee myös tytärtään Tallbos Daniellaa sekä omistaja Katjaa ja kasvattaja Ninaa hienosta 38 pisteestä ja IIp. Junibackens Baloon pojat Canna's Ceturion ja Tähtiö pokkasivat molemmat II palkinnot 36p ja 37p. Onnea Tea ja Niina! Pitkästä näyttelypäivästä iso kiitos korvaamattomalle esittäjällemme Miralle, sekä apujoukoille Riia & Veke :)


Canna's Divine - Kuvaaja Annette WadmanCanna's Birgitte - Kuvaaja Annette Wadman


8.9.
Canna's Divine ja Canna's Birgitte kävivät Mustialan rotunäyttelyssä. Tuomareina näyttelyssä olivat Stein Langørgen ja Susan Hellum (NOR).
Birgitte oli hienosti kovatasoisen luokkansa kolmas ja palkittiin I palkinnolla! Divine palkittiin IIp.
Martinin tyttäret Junibackens Fia ja Maple Leaf's Daphne sijoittuivat molemmat luokkiensa kärkipäähän ja palkittiin I palkinnolla!!
Onnea omistajille Viivi, Päivi ja Tiia! Kiitos esittäjälle Miralle!

15.7.
Upea poutapäivä Teivon rotunäyttelyssä! Canna's Tallin kasvatit ja Martinin jälkeläiset menestyivät hienosti!
Canna's Divine palkittiin Ip ja sijoittui luokassaan toiseksi.
Canna's Birgitte palkittiin Ip ja voitti luokkansa sekä tuomari valitsi Birgitten Reserve Champion Nuoreksi.
Canna's Athos osallistui pitkästä aikaa näyttelyihin uuden omistajansa kanssa ja palkittiin Ip! Athos oli myös luokkavoittaja!!
Canna's Celine ja Canna's Centurion saivat hienosti IIp molemmat.
Näytillä olivat myös Martinin tyttäret Alba Letitia Ip ja Alba Daiquiri IIp. Onnittelut!
Martinin jälkeläisryhmä palkittiin Ip. Ryhmässä olivat mukana saaneet Canna's Birgitte, Canna's Athos ja Alba Letitia.
Kiitokset ja Onnittelut kasvattiemme omistajille Tiia, Tea, Sanna, Riia ja Veke :) Ja tuhannet kiitokset jälleen kerran Miralle esittämisestä!


Canna's Divine


13.7.
Kolmastoista päivä ja perjantai oli meillä ikävä päivä. Babushkan odotettu varsa syntyi menehtyneenä. Varsa oli musta ori. Babushka uusitaan Martinilla ja toivotaan parempaa lopputulosta seuraavalle vuodelle.

9.7.
Nicolien, Gabriella, Claudia ja Johanna ultrattiin tänään tiineiksi orista Junibackens Martini! Jessmine ja Soraya on Ruotsissa ultrattu tiineiksi orista Ytterhalls kanon!

10.6.
Junibackens Molly järjesti sunnuntaiaamuisen yllätyksen, kun huomasimme laitumella sen vieressä komean mustan orivarsan!! Varsa syntyi sen verran etuajassa, eikä emällä ollut mitään varsomiseen viitaavia merkkejä, joten Molly pääsi todellakin tekemään varsan yllättäen. Kaikki oli kuitenkin mennyt hyvin ja varsa sekä emä voivat erinomaisesti. Varsa sai nimekseen Canna's Erland.

1.6.
Sibelinan laidunloma aikaistui kuukaudella, eikä pikkuhevonen tuntunut olevan siitä ollenkaan pahoillaan! Klinikan kautta käytiin selvittämässä syitä mahavaivoihin ja päätettiin ratsastajansa Johannan kanssa antaa Sipsulle ansaittu laidunloma. Sipsu palaa heinäkuussa Johannan hoiviin jatkamaan ratsuoppeja.

26.5.
Almnäs Gabriellalle syntyi pienoisten ponnistelujen tuloksena orivarsa Canna's Eric. Iso virheasennossa ollut orivarsa saatiin onneksi autettua turvallisesti maailmaan. Gabriella voi hyvin ja varsa on pirteä. Eric oli Canna's tallin tämän kesän neljäs varsa ja kahta varsaa vielä odotellaan!

24.5.
Sibelina oli elämänsä ekoissa seurakoulukisoissa :) Pronsentit olivat 61,75%, eli tästä on hyvä jatkaa. Ensi viikolla on ohjelmassa seuraestekilpailut.

20.5.
Furunäs Johanna varsoi tomeran rautiaan orivarsan, joka sai nimekseen Canna's Evert! Varsan isä on Junibackens Baloo.

11.5.
Tallin teräsmummo Almnäs Claudia varsoi ison mustan tammavarsan! Isänä Junibackens Martini. Tämä varsa on todella toivottu ja hartaasti odotettu! Varsan nimeksi päätimme antaa Canna's Eufrosyne, joka on Kreikkalaisen mytologian jumalatar ja nimi tarkoittaa iloa.

18.4.
Nicolien v.d. Dorpsstraat varsoi kauniin mustan tammavarsan! Varsan isä on Junibackens Martini. Ajattelimme antaa tämän kevään ensimmäiselle varsalle nimen, joka on ollut melko paljon uutisten puheenaiheenakin, joten siitä tuli Canna's Estelle :)

16.4.
Ruotsin oripäiviltä tuli mukava uutinen: Jälleen yksi Martinin poika on hyväksytty jalostukseen! 5v ori Devin (e. Syrén's Axella RS 5811) hyväksyttiin pistein 88888=40p. Ajokokeen Devin suoritti pistein 9789.

Devin mukaan lukien Martinilla on nyt neljä jalostukseen hyväksyttyä poikaa sekä kolme Ip kantakirjatytärtä!


31.3.
Canna's Alice ja Canna's D-Day tekivät omistajansa Kaarinan kanssa pitkän näyttelyreissun Ruukin rotunäyttelyyn. Molemmilla oli kotiintuomisina IIp ja luokkavoitto! Alice ja D-Day avasivat hienosti Canna's kasvattien näyttelykauden. Kiitokset ja isot onnittelut Kaarinalle!

30.3.
Soraya palasi kotiin Wasaborgin tallilta. Tamma on hienossa kunnossa ja ratsastuksen alkeet hyvin opittu! Kiitos Wasaborgin tallin porukalle ja erityisesti taitavalle poniratsuttajalle Idalle!

Sibelina valmistautuu laatuarvostelun karsintaan Johannan kanssa K&K tallilla. Sipsusta on kuoriutunut talven aikana oikein näppärä ratsunalku! Iloksemme Sipsu saa asua jatkossakin K&K tallilla ja Johanna jatkaa työskentelyä sen kanssa. Toki kesän suunnitelmiin kuuluu pieni laidunloma kotona :)


7.3.
Duke sai uuden omistajan ja matkustaa laidunkauden alettua Ruskoon. Toivotamme Marjutille paljon ihania hetkiä Duken kanssa ja toivotamme Marjutin tervetulleksi shettisten maailmaan :) Dukea odottaa uudessa kodissa saman ikäinen kaveri, sph-ori nimeltään Salama. Joten vauhtia ei varmasti tule puuttumaan kaksikon leikeistä!

8.2.
Jalostusorillemme Junibackens Martini 98SH myönnettiin jälkeläisarvokirjain A !! Tuhannet kiitokset kaikille Martinin jälkeläisten omistajille, kun olette jaksaneet kiertää näyttelyissä ja teitte mahdolliseksi tämän Martinin hienon jälkeläispalkinnon!

9.1.
Vietimme pitkän ihanan viikonlopun Hollannin oripäivillä. Kasvattimme Canna's Bossanova sai jalostuslisenssin jo joulukuun orinäyttelyssä, ja nyt se palkittiin tässä näyttelyssä 2. premiumilla. Koko tämä tapahtuma, Bossanovan jalostuslisenssin saaminen Hollannissa, on meille kasvattajille niin suuri, tärkeä ja tunteikas asia, ettei sitä oikeastaan riitä sanat kertomaan. Hollannissa saimme paljon uusia tuttavia ja orinäyttely oli kaikessa loistossaan tapahtuma, josta opimme paljon uutta. Kiitokset Tealle hauskasta matkaseurasta! Ja erityiskiitokset Bossanovan omistajalle Martin Krampille!
Special thanks to Martin Kramp!Kuvaaja Johanna Vaurio-Teräväinen


Kuvaaja Johanna Vaurio-Teräväinen
 

© Canna´s Talli - Kuviin on kuvaajien lupa, kuvien kopiointi on kielletty